Protectie la foc

Structuri metalice- Termoprotecția cu vopsele termospumante înseamnă acoperirea structurii de protejat, cu o peliculă de vopsea rezistentă la foc.pe baza de rasini acrilice si solventi sau pe baza de apa asigurand rezistente la foc intre 15 minute – 180 minute;

Termoprotecția cu vopsele termospumante a metalelor se face la cererea proiectanților de structuri metalice, în funcție de riscul de colaps al structurii în cazul unui incendiu.

Primele vopsele termospumante au fost inventate de către germani după Primul Război Mondial și au fost folosite pentru a proteja grinzile metalice, de foc, ce sprijineau galeriile tunelelor. Se știe că metalul, în funcție de grosime, cînd ajunge la o temperatură de la 400 de Grade Celsius în sus, devine maleabil și prin urmare, cedează. Vopselele termospumante, o dată cu creșterea temperaturii, spumează mărindu-și volumul de aproximativ 40 de ori, pelicula astfel formată nu permite metalului să se încălzească.

Termoprotecția structurilor metalice cu vopsele termospumante a fost impusă prin lege și în România după atentatele de la 11 septembrie, unde structura metalică a turnurilor gemene a fost protejată la incendiu doar prin învelire cu azbest, fapt care face această protecție ineficientă în cazul unor incendii survenite în urma unor cutremure, atentate etc. deoarece plăcile de azbest se pot fisura, disloca sau sparge, spre deosebire de vopsea care face corp comun cu metalul.

În prezent, există aproximativ 10 producători de astfel de vopsele, împrăștiați pe tot globul)


Anunt!!!

Din data de 14.06.2019, intre firma SC IGNOFUG SOLUTION SRL si SC NEVTRON SYSTEM INTERNATIONAL SRL nu exista nici un fel de raporturi de colaborare!